Tien procent lichter: nieuwe Opel Corsa weegt minder dan 1000 kgVerschil: de nieuwe Corsa weegt tot 108 kg minder dan zijn voorganger

De zesde generatie van de Opel Corsa is gebaseerd op een volledig nieuw ontwerp, dat de basis vormt voor een verhoogde efficiëntie. De Corsa beleeft zijn première nog voor het jaareinde. Of de wagen nu een diesel-, een benzine- of – voor het eerst – een elektrische motor heeft, iedere nieuwe Corsa haalt voordeel uit het lichtere gewicht: de rijdynamiek verbetert terwijl het brandstofverbruik daalt. De lichtste versie van de volgende generatie gaat zelfs onder de magische grens van 1000 kilogram – zonder bestuurder zal de vijfdeurs slechts 980 kg wegen. In vergelijking met zijn voorganger is deze uitvoering een beduidende 108 kg lichter. Dat betekent een besparing van ongeveer 10 procent, ook al heeft het nieuwe model een vergelijkbare lengte van 4,06 meter. Het lagere gewicht ondanks de vergelijkbare afmetingen is een opmerkelijke ontwikkelingsprestatie die de klant rechtstreeks ten goede komt.

De Opel Corsa is al sinds zijn introductie in 1982 een trendsetter, bestseller en de favoriet van miljoenen mensen. Sindsdien werden er al meer dan 13,6 miljoen exemplaren van de Corsa gebouwd in de fabrieken in Zaragoza (Spanje) en Eisenach (Duitsland). De zesde generatie gaat nu in productie en de orderboeken worden deze zomer geopend.

Lees hier het volledige persbericht.
Lees hier het volledige persbericht.